Middags tips!

250 g | kycklingfilé |
---|---|
250 g | äggnudlar, okokt |
1 st | paprika |
300 g | broccolibuketter |
2 msk | rapsolja |
1 dl | vatten |
1 msk | fisksås |
1 tsk | sesamolja |
Kryddsås
5 msk | Soja |
---|---|
0,5 msk | rödvinsvinäger |
3 tsk | färsk ingefära, riven |
3 st | vitlöksklyftor, pressade |
2 tsk | flytande honung |
Gör så här:
1 Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter.
2 Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.
3 Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
4 Bryn kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.
5 Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst
tuggmotstånd.
6 Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen), häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas
med de övriga ingredienserna och värms upp.