Seminarie: En skola för alla


Värd:

SSU Botkyrkan
Kategori: Utbildning
Nätverk
Globalt
Datum:
den 18 november 2009
Tid:
18:00 - 19:30
Plats:
Botkyrka Kommunhus
Gatuadress:
Munkhättevägen 45
Stad/ort:
Tumba, Sweden

Detta bör ni inte missa!


Den svenska skolan präglas av den socialdemokratiska idén om allas lika värde och för att bryta de sociala och ekonomiska skillnader som finns. Oavsett dina föräldrars arbetssituation och oavsett den kunskap de besitter, ska du kunna forma ditt liv så som du önskar det. Du ska kunna få den utbildning du behöver i Sverige för att kunna gå från dräng till akademiker eller vad du nu önskar.

I internationell jämförelse har vi länge varit i elitklassen, många har läst vidare, många har fått en hög standard på deras grundläggande utbildning. Men nu ser vi att det vänder, vi presterar sämre, fler hoppar av och fler går ut grundskolan och gymnasiet utan fullständiga betyg.

Det här är inte något vi kan acceptera. Hur ska vi se till att alla klarar grundskolan och gymnasiet? Hur ska vi se till att fler läser vidare på högskola? Hur ska vi se till att det inte spelar någon roll i vilken skola du går i när du väl får betyg, att du har fått den bästa möjliga utbildningen? Vilka är de nya kraven och kriterierna vi ska ställa på elever OCH skolor?

För att hjälpa oss svara på dessa frågor har vi bjudit in Robert Noord, Oppositionsråd i Haninge, mannen bakom "Att riva plåstret - En ny (s)kolpolitik".

Det här är det trejde och sista seminariet för hösten 2010 i samarbetet mellan SSU Botkyrka, Huddinge och Södertälje. Missa inte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test