Kurs på Örnboet

Hej

Ja nu är det äntligen kurs på Örnboet som jag har ansvar för. Sitter just nu och planerar och gör halloween pizza! sen blir det mer skräckfilm och ett kurspass till och massa roliga saker. Dem vill även basta och och mysa. Men det roligaste blir nog när vi ska spöka för dem!!! mitt i filmen ska vi stänga av all ström mohhaa.. Men ni får ha det så bra!

flera bilder från Globsol






Ett litet smakprov!

Hej bloggar nu i från kongressen sitter i Unga Örnars monter som är super mysig. Det börjar dra ihop sig till lunch och vi ska försöka få tag i lite politiker och fråga hur det går för dem nu. Men vi väntar på att Mona ska dyka upp och kl tre ska vi prata med Tomas Boström.

Här är filmen från unga örnars kampanj


En ny sosse dag!

God morgon
gick och la mig vid halv tolv i går, jag gav upp att arbeta med saker för jag behövde verkligen sova ut i dag. Kl är 8 och jag antar att de flesta är i sina sängar och är bakis i dag, eftersom att det är lov. Det var typ hela min bekantskap som var ute i går. Men eftersom jag ska vara på kongressen så kändes inte det som en bra idé.

Men kl 10-11 så ska jag försöka gå på en workshop om hur man bloggar. Kan vara intressant och se om det bara är riktat till sossebloggarna eller till alla! Men det kommer bli roligt i dag, vi ska intervjuva Tomas Boström och jag hoppas Mona idag med. Sen kommer vi intervjuva andra oxå!

Efter detta ska Fanny och Zandra sova hos mig. Det är två tjejer jag tar hand om nu dessa dagar och sen till kursen i helgen! Vi åker ju i morgon från kongressen så det är väldigt stressigt, hoppas det finns tvätttid i kväll!
Nu ska jag äta frukost

Kram

Kryssningen hem!


En kongress, en parklek och ett disco!

Hej

Jag är seriöst död nu! Jag gick och la mig runt 5 tiden i natt för att bli klar med massa saker in för i dag och helgen. Men det är helt omöjligt att klara av allt detta. Men jag gör mitt bästa!

Idag började kongressen och Unga Örnars monter var otroligt bra! vi låg bra till oxå. Vi har intervjuvat den yngsta och äldsta kongressdeltagaren, och även lite andra kända politiker som vi senare ska få större kontakt med senare! det var massa roliga saker man kunde ta vid olika montrar, massa godis, krämer, pennor, knappar, tröjor mm. Jag tror nog att det har varit det roligaste under dagen!

Men vid tre tiden åkte jag till Skånegläntan och jobbade för rösta gången på riktigt, det var super roligt faktiskt! jag jobbade med en kille som är otroligt bra. Det  var även ett mellanstadie disco som startade med fingrar och möglig pasta...eller korv och spagetti!! :P Men aatt det bara var han och jag på discot gjorde inget, för det kändes verkligen som en lite familj och det var toppen kul.
Men nu är jag stressad, kl är redan 22 40 och jag måste lämna in ett arbete till skolan, skriva kursmaterial mm in för allt. Städa måste jag oxå göra för att i morgon ska söta tjejerna Zandra och Fanny få ha mig som barnvakt! mohaa..

Ska lägga upp bilder från GLOBSOL!
Kram

En kongress!

God kväll! Nu sitter jag här igen och har inte fått något gjort alls! känns det som, men ja, lite fick jag gjort. Har städat hela kvällen och sovit och pluggat och fixat in för allt i morgon.

För i morgon drar Socialdemokraternas Jobb kongress igång och Unga Örnar ska vara där och prata med politiker. VI ska prata Med Mona och Tomas och den yngste deltagaren. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra. För det har varit lite mycket strul idag om hur det ska lösa sig. Men jag får hoppas på det bästa!

Ska ut på en snabb runda runt huset typ för att få lite luft och bli tröttare!

Nej hörs i morgon, får se om jag tar med datorn så ni får direkt uppdateringar från kongressen =)




Kram

Dem tre muffarna och Jennie!

God kväll!

Jag kom hem från Finland igår! tjoho va det har varit roligt måste jag säga. Det gungar fortfarande efter kryssningarna! men men. Det har varit jätte bra kurs med Globsol som det heter. Finst ställe om massa nya vänner. Träffade Andreas, Tova och Martin. VI hade super roligt hela helgen självklart va jag med alla men just vi tre kom nära varadra!

Det roligaste var ändå att dem sa att dem var med i MUF efter ett tag o jag är med i SSU. och de var super konstigt ett tag men ingen av oss tänkte diskutera eller något så det vart bara en rolig grej "dem tre muffarna och Jennie" haha..Ja jag har massor att säga men hinner inte just nu, ska vara med på Sossarnas kongress nu resten av veckan plus en kurs som jag ansvarar för och ett barn disco i morgon och en inlämning i skolan haha..!! bra lov måste jag säga!
vill ju bara sova!

Men vi hörs mer i morgon!
Kram

Unga Örnar - lek är en barnslig rättighet!

Unga Örnars nya kampanj!!!!

Jag tycker verkligen att du ska läsa på denna sida om kampanjen lite mer och kolla på filmen!

Att leka är en mänsklig rättighet för de minsta. Men verkligheten läcker in i fantasin och påverkar utsatta barn på lekplatser, skolgårdar och i barnrummet. En gammal plastbytta får agera fotboll och storasysters gamla gympadojor får duga som fotbollsskor. Leken blir en kompromiss. Vuxna som arbetar med barn har ett ansvar att hålla lekrummet fritt från vuxet ansvar och huvudvärk. Även barnens föräldrar har ett ansvar att inte låta barnen bära den ekonomiska bördan. Pengar är inte allt men i en familj med ekonomiska bekymmer är bristen på pengar allt.

Tids nog blir alla vuxna men det är ett barns rätt att få vara barn så länge som möjligt. Det är de vuxnas ansvar att värna om den rättigheten. Tillsammans kan vi sätta press på politiker att skapa de bästa förutsättningarna för att skapa en värld där barn får leka utan att tänka på vad leksaken kostade.

På vår hemsida kan du läsa mer om barnkonventionen och om barnets rättigheter. Den 20 november fyller barnkonventionen 20 år. Titta gärna på vår film eller skicka gärna ett digitalt vykort till någon du känner. Du kan också följa oss på Facebook och Twitter om du vill ha dagliga uppdateringar om vad Unga Örnar gör för att uppmärksamma barnkonventionens 20-årsdag.

- Texten är tagen från hemsidan!

Jennie

 

 

 

 

 

 


GLOBSOL 2009

Hejsan
Sitter i Finland på en föreläsning om afghanistan - how does one build peace? heter det och det är väldigt spännande. fast just nu är alla jätte trött och jag hickar hela tiden. riktigt pinsamt. så ja.. Hickan blir jag kallad även hära. Vi åkter ju i Torsdags och åkte kryssning, det var riktigt roligt, karaoke och dans hela kvällen och på morgonen kom vi fram hit och började med föreläsningar och det har vi gjort sen dess.

Det är ju som sagt Findland jag befinner mig i så bastun är på dygnet runt och poolen är super mysig. men tyvärr kan jag inte bada eller basta nu när jag har Cystan igen! nu ska jag åter gå att lyssna på massa engelska och försöka sätta mig in i samtalet!

Kram

Vill bada!!!


Underbar dag med Elin

 

Idag har jag träffat underbara Elin, det var jätte mycket att prata om efter dem åren som varit och det var så mysigt. Kändes som det var i går vi träffades för vi hade så roligt! Vi åt mat, gick runt i affärer köpte kläder på REA! tjohooo...

Tack för en underbar dag gumman. Nu ska jag fortsätta kolla på Andra Avenyn!

 

Hörs lite senare

Kram


Måndagskväll

Hej

Jag är super trött och mår inte direkt så jätte bra idag. Igår var det styrelse möte med Emil och Maks vi fikade och pratade! Jag och Makz försökte hitta ett datum vi kunnde dra en krogrunda på med det gick inte så bra så det vart på en gång på en pub vid Maria torget med både Emil och Makz, det var ett par tjejer och killar där som vi började snacka med, skit trevliga! =)

Efter att kl var typ 20 så började vi dra oss hem, Emil sprang till tåget och vi hade missat bussen så vi gick hem mot mig jag och Makz och då slutadade kvällen med att vi gick hem till mig fixade oss lite, drack lite och sen drog till Nivå 22 där syrran och Sara redan var. Det vart lite sent där men det var riktigt roligt! kom hem vid 1 hal 2 kanske och somnade direkt! Men jag kännde inte för att gå till skolan i morse. Och det är verkligen inte på grund utav att vi var ute igår, Utan det finns andra saker som gjort att jag inte klarade dra dit i dag!! Jag som hade pluggat på provet o allt!

Men men.. Ska palla mig upp och träffa en kompis så jag blir piggare på allt detta och sen ska jag faktiskt fika med Elin som är min (förra) bonus syrra =) saknar henne massor!

Kram

Vilken dag!

Hejsan!
Som ni vet har jag varit på stan idag me några vänner och åt lunch och de var så roligt! Men efter att jag kom hem så åkte jag i väg lika fort för att träffa några andra vi satte oss på en lokal pub och drack läsk och snacka massa viktiga sker! Så efter det vart jag bjuden på middag o allt så det kan inte bli bättre än så här!

Egentligen borde jag sovit för läänge sen, men jag klarar inte av att sova än de snurrar med tankar i huvudet så jag vet inte va jag ska göra för att få bort dem nu på kvällarna, har du något tips?

Jag och Aamanda i fredags!


Nä gott folk ska plugga lite så kanske jag blir trött :P

Kram

Äntligen!

Hej på er!
Nu är jag tillbaka, jag fixade det sista idag för att kunna ha ett tillfälligt mobilt modem, så snart kommer nog det nya. Denna tid (veckan) som vart har jag vart i skolan, jobbat massa möten och festat så klart! Igår vart det tjej kväll med syskonen och Sara, vi åt middag hemma hos mig och sen drog vi till en lokal krog i Alby av alla ställen. Men de var super soligt. Jag och Sara ägde hela stället skulle man kunna säga. Jag ägde på karaoken och hon på dansgolvet. En kväll jag alltid kommer minnas!

Idag har jag träffat några vänner, vi åt lunch och gick runt lite. Men det jag ska göra nu framöver är att plugga i kapp allt som jag missat nu under tiden jag inte haft internet hahah!! Mitt liv utan internet fungerar typ inte!

Kram

Snart hoppas jag!

Jag hoppas att jag får internte snart! och jag lever fortfarande!! hahah.. men hinner inte skriva så mycket just nu är med syskonen =)

Kram

Inget internet längre.

Hejsan

tänkte bara skriva lite snabbt i från skolan. Mitt trådlösa internet har någon tagit i skolan i går så därför kommer det vara lite tokig uppdatering men jag ska verkligen försöka så bra jag kan. Men i helgen blir det ännu en kurs men kommer vara hemma på kvällarna så får se va som händer då.

Ha en super bra helg!
Kram

Nattbloggning

Hejsan

Ja nu är jag hemma efter en rolig kväll. Freddy och hans gäng var där och jag var där med 3 tjejkompisar och sen så klart resten av folket man känner. Alltid lika roligt! Kvällen slutade med att vi hammnade på Donken i Slussen och sen vart det lite killproblem men det löste sig =) hihi!

Tack för en mysig kväll flickor, även fast ni skrev upp massa låtar i smyg som jag inte visste om haha!
Nej nu är det dax för att sova ska upp strax innan 8 för att städa och sen förhoppningsvis till skolan och stressa!

Kram

Dagen har rullat på ändå!

Sitter i sängen nu och försöker få in alla nytvättade kläder i garderoben. Men det det går inte alls bra. För jag har för lite plats för kläder. Tänkte bli klar med detta och sen hinna laga mat. Har bara fått i mig lite nudlar ^^ inte så bra. Sen kl 18 ska jag möta Maria och Sebbe och planera Annorlunda sen försöka hinna till SSU möte. Men det tror jag inte. Ska väll ta med mig Maria till Chaplin en stund och ta ett glas vin. Det var ett tag sen jag träfa henne själv så de ska bli mysigt!

Nej nu måste jag fortsätta!
Kram

Får träffa min absolut bästa vän idag!


Min politiska åsikt!

Ja nu har jag nog tänkt ut redan åt vilket håll jag står åt höger eller vänster! och det är åt vänstern, Sossarna har väldigt bra politiska saker som dem tar upp. Jag är ju även med i Unga Örnar och SSU och båda är åt det hållet. SSU är mer politiskt bundet till Sossarna. Fast Unga Örnar är en barn -och ungdomsorganisation inom arbetarrörelsen. Så jag är nog faktiskt Sosse!

Så nu kommer jag nog ägna mig åt att hitta saker som jag tycker är bra med Sossarna och vill ni lära er mer om vad dem tycker så kolla upp det! hihi.. Jag som vill jobba med människor passar bättre in med Sossarna. För ska man skaffa eget företag så är det mer åt höger..

Så nu vet ni! Jag är Sosse! haha.!

Grymt bra gjort!


Onsdagar är förvirrande!

Hej

Vakanade utav att min syrra Linda smsade mig typ 100 gånger bara för att jag skulle ringa. Vi pratade lite och då kom jag så klart på att jag även började skolan vid 9 och inte 13:30. Vi har sen vecka då tänker ju jag på att alla lektioner är sena..Men det är tydligen tvärt om på Onsdagar! Jaja..

Det betyder att jag har mer tid för dagens planer. Ska vara hemma och städa och plugga en massa idag. Sen vid halv 6 ska jag träffa ledarna som jag ska vara ledare med på Annorlunda kursen den 30-1 November. Någon som är intresserad?

Nej nu ska jag sätta mig och plugga ett tag och sen skriva ett inlägg om politik kanske =)

Hörs senare
Kram

Jag är värd en guldtjärna!

Hej

Jag har namnsdag i dag=).. hihi
Idag har jag lagt ner all min tid på att plugga skulle jag kunna säga! Och det är massa plugg nu framöver. Framförllt nu när jag ska genomföra ett projektarbete själv! Är glad för jag får göra min parkfest med Unga Örnar! =) Har lämnat in Projektplanen så får se vad min lärare säger!

Börjar få lite koll nu på hur jag ska lägga upp mina dagar! Har ett litet tips till er. Jag har en skrivbok där jag redan dagen innan skriver upp vad jag bör göra kommande dag. Skriver ner det lite fint och på morgonen tittar jag igenom och tänker efter. Som i dag skrev jag:

Skola 10-17
Unga Örnar möte 17-18
Plugga- Projektarbete 19-20
Middag
städa
Plugga-läsa igenom MBS uppgifter
Kolla på Andra Avenyn
Fixa lite + internet =)
Sova 23 30

Detta fungerar. Så länge man följer det, kanske inte exakt men man kan försöka. Det blir bara bättre och bättre. Som min sov tid jag satte i dag, jag kommer nog inte hålla den exakt, men jag håller mig inom den tiden i allfall =)

Så bäst att borsta tänderna och krypa ner.

Hos familjen!

God kväll!

Sitter hos familjen och har firat min Mamma som fyller år i dag! Super mysigt har det varit. Har fått god mat och tårta och nu är det dax för mig och Linda att plugga! (tror vi i alla fall) men vi lär nog mest prata =)


Hoppas ni har haft en bra kväll och att ni sover gott! Det kommer jag!

Kram

Vill du ställa upp som modell?

Ja jag har tänkt att börja starta upp en sak med en kompis. Hon ska sminka och jag fotar mm. Så jag tänkte kolla om det är någon som skulle kunna tänka sig att stå framför kameran. Både killar och tjejer! Temat ska vara höst så jag behöver en snarast!

Skulle va super roligt om du kan redan denna veckan!

Kram

Grattis Mamma!

Grattis Mamma på din födelsedag! Hoppas din dag blir bra.
Kommer så klart i kväll och ger dig en stor kram.
Jag ska visa att du e en otroligt älskad Mamma!!!
Älskar min Mamma<3


Måndagar är så sega!

God Moegon,
Ligger fortfarande i sängen och känner hur ögonen stängs igen! men idag ska jag lyckas ta mig till skolan. Vi hade en föreläsning med en äventyrare som heter Fredrik Sträng han motiverade mig rätt mycket och nu  hoppas jag på att jag kan tänka tillbaka på de han har berättat och ta in det i rätt situation.

Fast i dag känner jag mig stressad, skolan börjar 11:15 och slutar väll kanske runt 16:00 Måste hinna hem för att fixa mig in  till stan och handla till Mamma sen ut till Tumbs o ghaa.. Där emellan ska jag även plugga.

Men nu ska jag dricka te och försöka fundera på ett bra inlägg om politiken jag känner att jag tillhör!

Kram

hemma efter en underbar kurs!

Hej alla pigga och glada, även ni andra så klart!
Kom nyss hem från kursen i Sigtuna, det har varit ett super bra kurs måste jag säga. Visst jag har gjort liknande kurser och sånt. Men det är alltid något nytt man tar med sig. Framförallt nya vänner. Och de roligaste är att man får träffa alla vänner som jag har runt om i Sverige!

Vi har ätit god mat hela helgen och haft super roligt på kvällarna måste jag säga. Vi har gjort alt från att sjunga karaoke och störde alla boende på skolan. Spelat kort, sjungit, skrattat, sovit ett få tal timmar och snurrat flaskan haha.. riktig örnkurs har det varit. Men nu är jag super trött, jag har varit i stan med folk i från Norrland sen kursen slutade, närmare bestämmt i 6 timmar och fikat och ätit och kollat runt. Men nu är alla på väg hem och jag ska ägna kvällen åt att städa och plugga hade jag tänkt.

Det ända som har hänt under helgen här hemma är att värmen fungerar.. Men inte frysen! När ska den fixas tro?
Nej nu blir de lite städning!

Kram

2007

Den fick gosa med mig i natt!


fredag!

Hejsan

Fan jag försovde mig idag.. Kan bero på för att jag var uppe så sent. Kom hem vid 12 i från Chaplin sen låg jag och kollade på IDOL på datorn till typ kl 2 och kom på att sva kanske skulle varit en bra ide.! Men nu är det ingen ide att åka till skolan när man missat så mycket redan. Jag kan behöva ta de lite lugnt nu innan kursen! Ååå det ska bli så roligt att få träffa alla från Göteborg och uppifrån och allt!

Kameran ska med även datorn ( om jag orkar) så ni kommer nog kunna kolla in här pch jag har skrivit lite! Men nu är det så at byggkillarna är här och stör igen. Så nu kommer mitt kylskåp att fungera ordentligt, fläkten kommer snart fungera och elementerna kommer ge ut värme så att man slipper frysa!! Men jag trivs ändå! :P

Hörs senare
Kram

Sitter i skolan!

Halloj.

Sitter i skolan nu har sista lektionen och de är sååå skönt. Skriver ett arbete om laktosintolirant. Får se hur de går. Efter skolan ska jag träffa Freddy och ge tillbaka hans trummpinnar som jag "råkade" få med mig hem igår! haha..
sen blir de nog hem ett tag och ska även träffa Frida en tjej som ska få vara ledare med mig och Maria på Annorlunda kursen! Men nu ska jag fortsätta att jobba här så vi hörs senare.

Kram

Skola!

Japp nu är det dax för skolan så hinner inte med något större inlägg om gårdagen! Men hoppas ni får en bra dag idag!


RSS 2.0
Test