Unga Örnar - lek är en barnslig rättighet!

Unga Örnars nya kampanj!!!!

Jag tycker verkligen att du ska läsa på denna sida om kampanjen lite mer och kolla på filmen!

Att leka är en mänsklig rättighet för de minsta. Men verkligheten läcker in i fantasin och påverkar utsatta barn på lekplatser, skolgårdar och i barnrummet. En gammal plastbytta får agera fotboll och storasysters gamla gympadojor får duga som fotbollsskor. Leken blir en kompromiss. Vuxna som arbetar med barn har ett ansvar att hålla lekrummet fritt från vuxet ansvar och huvudvärk. Även barnens föräldrar har ett ansvar att inte låta barnen bära den ekonomiska bördan. Pengar är inte allt men i en familj med ekonomiska bekymmer är bristen på pengar allt.

Tids nog blir alla vuxna men det är ett barns rätt att få vara barn så länge som möjligt. Det är de vuxnas ansvar att värna om den rättigheten. Tillsammans kan vi sätta press på politiker att skapa de bästa förutsättningarna för att skapa en värld där barn får leka utan att tänka på vad leksaken kostade.

På vår hemsida kan du läsa mer om barnkonventionen och om barnets rättigheter. Den 20 november fyller barnkonventionen 20 år. Titta gärna på vår film eller skicka gärna ett digitalt vykort till någon du känner. Du kan också följa oss på Facebook och Twitter om du vill ha dagliga uppdateringar om vad Unga Örnar gör för att uppmärksamma barnkonventionens 20-årsdag.

- Texten är tagen från hemsidan!

Jennie

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test